Dutch Dance Centre telt maar liefst 6 wedstrijdteams in de hiphop en de showdance.

U zoon/dochter heeft onlangs auditie gedaan is geselecteerd voor 1 van deze groepen.

We stellen hieraan wel een aantal voorwaarden. Hieronder treft u deze aan zodat u goed op de hoogte bent voordat het seizoen 20232024 begint.

De groepen trainen 1x  per week ongeveer 1,5. Tijdens de training ligt met name de nadruk op choreo. Verder wordt er tijdens de training ook gewerkt aan conditietraining en het nonverbale vermogen.

Dit heb je ook hard nodig voor de wedstrijden die ondernemen worden bij organisaties als Shell we Dance, Soneo, Udo, We Know You Can Dance en Dance Competition.

Deelname aan deze groepen kan moet via auditie.

Data voor seizoen 2024/2025 volgt nog!

Wij letten dan niet alleen op dansniveau en/of talent, maar ook instelling en karakter.

De dansers van deze groepen zijn naast hun trainingen verplicht een reguliere les te volgen in de dansvorm van de groep. Dus hiphop of jazz/showdance Daarnaast moet je minimaal 1 andere dansstijl volgen. Voor showdance is ballet verplicht en voor hiphop mag het ook modern zijn.

Deelname aan deze groep betekent dat er elk jaar een nieuwe choreografie wordt ingestudeerd, waarbij een nieuw kostuum nodig is. Deze kostuums worden aangeschaft, waarna wij een bijdrage vragen. Deze kostuumbijdrage is 10 of 25 of 40€ (afhankelijk wat er aangeschaft wordt)!. 
Na het dansseizoen blijven de kostuums in bezit van de Dutch Dance Centre en zullen deze worden hergebruikt.

Het wedstrijdgeld is niet inclusief. Deze komt neer op €7,50 per wedstrijd  (er zijn ongeveer 2 tot 5 wedstrijden per jaar, afhankelijk van beschikbaarheid en organisatie)

Wij vragen heel wat van de loyaliteit van de dansers. Het is van groot belang dat de leerling aan elke wedstrijd meedoet en op de trainingen aanwezig is.

Mocht een leerling regelmatig niet deelnemen aan de lessen of trainingen, dan zullen wij in gesprek gaan of het nog haalbaar is om te blijven deelnemen aan deze groep.

Deelname aan de wedstrijdgroep is tot het einde van het dansseizoen. Een dansseizoen duurt van 1 september tot en met 30 juni. Uiteraard uitzonderingen als langdurige ziekte of andere onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Wees je bewust van deze keuze. Heb jij interesse, neem dan gerust contact op met info@dutchdancecentre.nl.