5 O’Clock Class

De 5 O’Clock Class is de meest veelzijdige, allround vooropleiding voor hedendaagse dans die er in Nederland is. Of je hart nu ligt bij de urban dance, bij de jazz- en musicaldans of dat moderne dans je grootste passie is: de 5 O’Clock Class helpt je om je talenten en skills als danser verder te ontdekken en ontwikkelen

Diversiteit

Diversiteit is het kernwoord bij de 5 O’Clock Class. Je kunt dat afleiden uit ons lesprogramma, waarin urban-dansstijlen, moderne dans, jazz en klassiek ballet een belangrijke plaats hebben, maar waarin ook ruimte vrijgemaakt is voor onder meer tap- en showdans, Afrikaanse dans, en zang- en theatertechnieklessen. En ook wanneer je naar ons docententeam en onze leerlingen kijkt, valt die diversiteit meteen op. Zij hebben uiteenlopende culturele en maatschappelijke achtergronden, zijn getraind in heel verschillende danstechnieken, maar vinden elkaar in een enorme liefde voor de dans en – waar het de docenten betreft – in hun wens om hun kennis en ervaring over te dragen op jonge generaties dansers.

Het beste uit jezelf halen

De 5 O’Clock Class biedt een veilige leeromgeving, waarin je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Experimenteren en ‘fouten maken’ zijn daar onderdeel van: je komt naar de 5 O’Clock Class om te leren en met plezier te dansen; we verwachten dus niet dat je al op topniveau presteert wanneer je je bij ons aanmeldt. Het gaat ons erom dat je de potentie hebt om een goede, professionele danser te worden. Teamwork, discipline, werkhouding en een ‘open mind’ zijn belangrijk binnen onze opleiding, maar we willen je – als danser én als mens – vooral ook zelfvertrouwen geven en je creativiteit stimuleren.

Vanaf september 2022 zijn we de 5 O’Clock Class ook gestart in Schagen, gevestigd in de dansschool van Dutch Dance Centre.

Weekend 5 O’Clock Class

Op iedere zaterdag is er een Weekend 5 O’Clock Class les (met uitzondering van de schoolvakanties).

Voor wie is de Weekend 5 O’Clock Class bedoeld?

  • voor dansenthousiasten die alleen in het weekend lessen willen of kunnen doen
  • voor dansenthousiasten die door reisafstand niet het weekprogramma van 5 O’Clock kunnen volgen
  • voor dansenthousiasten die willen kijken of de 5 O’Clock dansopleiding bij hen past

Je volgt een gevarieerd lesprogramma aan lessen in klassiek, urban, choreografie, eigen werk en mixed styles.

Leeftijdscategorie:
Weekend 5 O’Clock Class leeftijd 12+ en 15+ jaar

Kosten:
Weekend 5 O’Clock Class € 600 per jaar.

Auditie

Heb je interesse in de 5 O’Clock Class”? Stuur dan een mail naar info@dutchdancecentre.nl of bel naar 06-11422484.

De auditie zal in de vorm zijn van een meeloopdag. Na deze dag zullen we in gesprek gaan om te kijken of je past binnen de 5 O’Clock Class en of de 5 O’Clock Class ook past bij jou.

WEEKEND KLAS

De lessen vinden plaats op de zaterdagen in Schagen of Amsterdam. Het schooljaar is verdeeld in 5 fasen.

Fase 1 Les op zaterdag studio Zijperweg Schagen Teens 12.00 – 16.00 Peers 13.00 – 17.00 Fase 2 Les op zaterdag in Amsterdam (Hoge School voor de kunsten) eens en Peers 11.00 – 18.00 Fase 3 Les op zaterdag studio Zijperweg Schagen Teens 12.00 – 16.00 Peers 13.00 – 17.00 Fase 4 Les op zaterdag studio Zijperweg Schagen Teens 12.00 – 16.00 Peers 13.00 – 17.00 Fase 5 Afwisselend les in Schagen en Amsterdam ivm voorbereiding voorstelling op 25 juni in de Meervaart Theater in Amsterdam!

Bij Dutch Dance Center kun je, na auditie, instappen bij deze vooropleiding. Meer weten? Check dit filmpje.

Te jong voor 5 O’Clock maar toch vast starten met een goede vooropleiding?

Wij zijn trots op onze samenwerking met DanceWorks in Velsen. Vanaf september 2019 zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met deze dansopleiding. Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die zichzelf verder willen ontwikkelen en uitdagen.

Het doel van de vooropleiding bij DanceWorks is dat leerlingen allround worden opgeleid en begeleid, zodat zij zich na de middelbare school goed voorbereid kunnen gaan richten op een dansvakopleiding.

Traject van deze opleiding

Hoe gaat het in zijn werk? Bij Dutch Dance Centre herkennen de docenten talent. Dit gaat niet alleen om techniek, maar ook om uitstraling, fysieke aanleg en bovenal het plezier in het dansen. Deze leerlingen dansen bij ons ( na een auditie) in de selectie en pre vooropleiding klassiek en modern of in de selectie urban.
Natuurlijk mag je ook zelf aangeven als je dit zou willen. Dit kan vanaf 7 jaar.

Vervolgens doen ze ook auditie bij DanceWorks op uitnodiging van ons.

Heb jij de auditie gehaald? Gefeliciteerd!

De opleiding bij Dance Works mag je alleen volgen wanneer je naast deze opleidingen minimaal 3 uur les volgt bij Dutch Dance Centre in klassiek ballet en tapdance en een technische les naar keuze.

Lessen bij DanceWorks

De vooropleiding heeft 4 klassen

9/10 jaar3 uur les
11/12 jaar4 uur les plus evt demo

Lessen worden gegeven in de volgende dansstijlen: klassiek ballet, moderne dans, urban, jazz/show, improvisatie, eigen werk en tap. Vanaf het derde jaar krijgen de leerlingen ook zang aangeboden.

Vraag proefles aan per app